19.8.06

Amerikanske muffins

muffinsDet våte:
2,5 dl melk
1 egg
3/4 dl matolje
Det tørre:
4,8 dl mel
3 store ts bakepulver
en klype salt
ca 1,5 dl sukker

NB! Dette er noe HELT annet enn eggedosisbaserte "cupcakes"!!

Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres alt lett sammen. Røren skal IKKE være jevn; da blir muffinsene seige og fæle! Her er foodprosessor forbudt - alt må gjøres for hånd.

Smakstilsetning: Du kan velge nær sagt hva som helst; blåbær, eple, nøtter, most banan, sjokoladebiter, ost, kanel... Dersom du bytter ut 1/3 av melet med maismel får du corn muffins.

Hva med en dæsj vaniljekrem inni hver kake før de settes i ovnen? Jeg holder en knapp på most banan, hakkede mandler og noen dråper mandelessens, pluss brun farin i stedet for sukker.

Stekes i muffinsbrett; sett gjerne papirformer i bunnen. Fyll i så mye røre som du overhodet tør!

Stekes ved 200-220º i ca 15-20 minutter

Kilde: Nicket "jaime" ved DoktorOnlines diskusjonsforum

Ingen kommentarer: